Пъстро множество от деца и родители с усмивки на лицата изпълни площада в Перущица в навечерието на 24 май. Сред тях бе и водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив  Цвета Караянчева. Тя имаше шанса да присъства на една 150 годишна традиция, която се предава от поколение на поколение и е съхранена до днес, а именно шествие с фенерчета! Всяко от тях е изработено от хартия от семействата на децата и е украсено с букви от българската азбука.

"Светлината е символ на знанието и тези фенерчета, които всяка година  огряват града и площада в навечерието на най-българския празник ни дава увереност, че Перущица винаги ще е място на родолюбието и съхранените традиции“, коментира Караянчева.

Преди кулминацията на вечерта тя имаше възможност да разгледа градския парк и площад, които бяха обновени по време на правителството на ГЕРБ и да поговори с хората по пейките.

"Хората тук са доволни от направеното, а новият площад вече допринася за развитието на града като културно-исторически център, а това носи позитиви за общината, но не бива да се забравя, че всичко това е благодарение на ГЕРБ. Защото правителствата на Бойко Борисов управляваха с грижа и мисъл за хората и техните нужди, открито, с разум и предвидимост, а не с манипулации и фалшиви обещания “, изтъкна Караянчева. И призова: "С номер 22 в бюлетината работим да има  перспектива за младите хора и семействата и  спокойни старини на нашите майки и бащи. Нека здравият разум да възтържествува на 9 юни“.

В Перущица водачът на листата бе придружена от областния координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев и кандидатите за народни представители  Йордан Кръстанов, Ваня Лазарова, Ивайло Сираков, Асен Витанов и Енислав Велков.