Стартира разрушаването на един от символите на Варна - баня "Гъбата", видя репортер на "Фокус".

Вече почти половината от купола й - от страна на ул. "Стенаф Стамболов", вече го няма.

Банята бе един от шедьоврите на арх. Косьо Христов. Тя е построена в периода 1963-66 г. и е била една от най-модерните къпални за своето време. Функционира до началото на 21-ви век, като след преустановяване на основната ѝ функция за кратко на територията и продължават да работят фризьорския салон и магазините към нея.

Създателя й - арх. Косьо Христов, почина на 23 ноември 2014 г. на 92 години. Той бе един от най-успешните архитекти, завършили архитектура в някогашния Държавен университет Варна (1947-1953), където се дипломира при проф. Петър Загорски, с проект по жилищни сгради. Бе изящен майсотр на четката, учил при  Константин Щъркелов, негов преподавател в университета.

 Арх. Косьо Христов работи в Проектантска организация Варна от самото й създаване. Живее известно време в Тунис и Либия, където също има реализирани обекти. Автор е на множество забележителни сгради във Варна и областта.

Знакови за неговото творчество и за Варна са Фестивалният и конгресен център, минералната баня "Гъбата", хотел "Черно море", сградата на бившия Научно-технически съюз, реконструкцията на Кукления театър, кино "Добрич", плувни басейни във Варна и Добрич, много жилищни и обществени сгради.

За своето забележително творчество арх. Косьо Христов е носител на много отличия, между които орден "Г. Димитров" за ФКЦ, Награда "Варна" за цялостно творчество и на Съюза на архитектите – "Златен капител“.