Очакват се резултатите от проверката на Районна прокуратура в Общинския приют за кучета. Това съобщи за Агенция ,,Фокус" зам.- районният прокурор Атанас Илиев.

Сигналът е постъпил в прокуратурата от бившият доброволец в приюта и представител на организация "Помощ за животните - ДАРА“ Димитрина Титова на 21.09.2022 година за констатирани закононарушения и незаконно отношение към животните там. Назначена е проверка по случая, която събира данни от предварителните проверки на община Пловдив в приюта. Дадени са указания да се снемат данни и от директора на приюта и работещите там. Проверката по преписката е в ход, каза прокурор Илиев.

Всъщност, касае се за смъртта на кучето Бам – Бам, което е било преместено при глутница кучета в приюта и в последствие убито от тях.

“Една клетка в приюта вече не подслонява злочестия си обитател - търсихме го напразно. Бил е преместен при отдавна сформирана глутница и като резултат - убит. Изцяло предотвратима смърт! Жалко!

Сбогом, Бам-Бам! Ще ни липсваш, мило момче!

Прости, че не бяхме там и не успяхме да те защитим!

Дано ако има следващ живот, съдбата бъде по-благосклонна към теб!

Една клетка е свободна сега - за следващия... “, написа във Фейсбук друга доброволка по повод смъртта на кучето, явно техен любимец.

От коментарите на още потребители на мрежата става ясно, че в приюта отдавна има такава глутница и там не за първи път биват убивани кучета, които ги местят.

Димитрина Титова също пише: “Трябва да се направи нещо. Всички виновни за смъртта на Бам-Бам да си получат заслуженото!“ Тя говори директно за некомпетентност на служителите в приюта и ги обвинява, че не обичат животните.

"Нали има закон. Как така ще го убият. Нямат право да убиват. Заведете дело.“, коментира друго момиче.

Всички приятели на животните говорят за преднамереност и умишленост на преместването на Бам- Бам, с цел той да бъде убит.

"Защо най-накрая не ги спрете! Няма ли кой да помогне на животните“, коментират още хора.

Всички очакват с нетърпение резултатите от проверката на Прокуратурата. Следете Агенция ,,Фокус", за да разберете отговорът на прокуратурата, когато те излязат.