Тази сутрин жителите на казанлъшкото село Бузовград се събраха на протест срещу беззаконието, предаде репортер на Агенция "Фокус". Те се обявиха против освобождението под паричната гаранция 57-годишния Димитър Косев, който през ноември блъсна и уби 14-годишния Иван Седмаков, докато шофира пиян и дрогиран.

Хората изразиха своето възмущение от липсата на справедлива присъда и възнамеряват да възобновят протестите си и днес ще се съберат в 16.30 часа ще бъдат пред Съда в Казанлък. В социалните мрежи има и предложения протестите да се преместят пред къщата на обвиняемия в казанлъшкото село Розово.

"Фокус" припомня, че първоначално 57-годишният Димитър избяга от местопроизшествието, но по-късно бе задържан. В пробата му бяха открити алкохол и наркотици. Тогава съдът в Казанлък постанови постоянна мярка "задържане под стража“. Два месеца по-късно става ясно, че мъжът е пуснат под парична гаранция от 3 хиляди лева и вече е в родното си село Розово, след промяна на мярката за неотклонение. Настоящата е заради извършено престъпление по непредпазливост. 

Рени АТАНАСОВА