Българският корабен регистър получи високо представяне за първи път в Paris MoU, научи единствено "Фокус".

Огромни благодарности за отличното представяне на целия екип в главния офис и нашите партньори в чужбина, съобщават от БКР на страницата си във Фейсбук.

Организацията Paris MoU се състои от 27 участващи морски администрации и обхваща водите на европейските крайбрежни държави и северноатлантическия басейн от Северна Америка до Европа.

Настоящите държави-членки на Парижкия меморандум за разбирателство са: Белгия, България, Канада, Хърватия, Кипър, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Малта, Холандия, Норвегия, Полша , Португалия, Румъния, Словения, Испания, Швеция и Обединеното кралство. 

Мисията е да се елиминира експлоатацията на кораби под стандартите чрез хармонизирана система за държавен пристанищен контрол.

Годишно се провеждат повече от 17 000 инспекции на борда на чуждестранни кораби в пристанищата на Парижкия меморандум за разбирателство, като се гарантира, че тези кораби отговарят на международните стандарти за безопасност, сигурност и опазване на околната среда и че членовете на екипажа имат подходящи условия за живот и работа.

Националната класификационна организация на Република България – Български Корабен Регистър е ръководена в своята дейност от цели и морални ценности, залегнали в Етичния кодекс и е посветена на осигуряване на безопасност на живота и собствеността в морето. Български Корабен Регистър успешно постига тези цели през годините до ден днешен поради непрекъснатите си усилия да е на нивото на международните стандарти в своята област чрез усъвършенстване на качеството на предлаганите услуги.

"Бъбгарски Корабен Регистър" ЕАД извършва технически надзор и класификация, включително:

- Одобряване на техническа документация за строеж и ремонт на морски и речни кораби, сондажни платформи и контейнери;

- Допускане на фирми и лаборатории, които произвеждат, ремонтират и изпитват подлежащи на надзор от БКР конструкции, обзавеждане, материали и изделия в морската индустрия и промишлеността;

- Надзор на строежа и преобзавеждането на кораби, сондажни платформи и контейнери;

- Освидетелстване на кораби и контейнери в експлоатация;

- Надзор при производството на материали и изделия предназначени за строеж и ремонт на кораби, подлежащи на надзор от БКР.