Часът е 04:12 сутринта на 26 май и ние, една група български граждани, около 10 човека се намираме в самолет на Wizz Air, бедстващи на летището във Варна. Това каза българка в социалната мрежа TikTok, научи "Фокус". Клипът й идва след новината, с която ви запознахме по-рано, че в петък сутринта около 10 български граждани се барикадирали в самолет, който вместо на летище София, кацнал във Варна. Сагата започнала още в Абу Даби, откъдето самолетът излетял с близо 3 часа закъснение.

Жената обяснява, че поради вина на самолетната компания те са кацнали на неправилното летище. "Сагата започна с отлагане на полета с няколко часа, което доведе до невъзможност за кацане на летище София заради ремонт и полети, които пристигат след 12 ч. няма да могат да кацнат на това летище. Въпреки, че от самолетната компания и екипажа са знаели, че ние няма да можем да кацнем на летище София, без да ни информират, ни качиха на самолета, провериха ни билетите и 15 мин. преди да кацнем на летище Варна, а не на летище София - пилотът ни обясни, че ние ще кацнем на грешното летище", обяснява сънародничката ни.

"Поръчани бяха 5 автобуса, които трябва да ни извозят от летище Варна до летище София, което означава, че една голяма част от хората няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите. На всичко отгоре самолетната компания отказва да съдейства по всякакъв начин освен с тези 5 автобуса, а после се явяват и органи на Гранична полиция, които ни дават 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно от самолета, или ще ни арестуват и с белезници ще ни свалят от този самолет, включително и децата", казва още жената.

Целия разказ можете да видите във видеото.