Битката в момента е кой да е най-кресливата опозиция. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново по обяд днес.

"Сега битката е кой да е опозиция. Битката в момента е кой да е най-кресливата опозиция. Тези две години защо не им помогнаха в Карлово?", запита Борисов в отговор на въпроса защо отпускането на средства от държавата отнема толкова дълго.

Той беше придружен от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Градоначалникът информира жителите кога и как ще получат помощ за възстановяване на щетите от градушките през изминалите дни.

"От понеделник започва извозването на счупените керемиди, от кметството ще бъдат разпределени нови", поясни Панов.

"Миналата седмица при мен идваха кметовете на Карлово и села от региона, тогава се обадих на Главчев и му се примолих да отпуснат пари за щетите след наводненията преди две години, и им отпуснаха пари", заяви Борисов. 

"Има вариант Народното събрание да реши при такова бедствие подпомагането да е автоматично от специален фонд, а не всеки път да репетираме какво ще стане. Природните бедствия ще станат все по-чести, за съжаление. Хората очакват от нас да има решение на проблемите им, нищо друго не ги интересува", допълни Борисов.

"Сутринта Кирил Петков пуснал във Facebook профила си, че най-големият успех на тези избори било, че Борисов няма да е премиер. Е, щом това му е мечтата, нямам думи. Моята мечта е тази държава да работи в полза на хората и да им решаваме проблемите", каза лидерът на ГЕРБ.