Днес в 15,30 часа в малката конферентна зала на Дома на културата "Борис Христов" се проведе пресконференция на "Синя България". На срещата присъстваха Петър Москов - съпредседател на коалицията, Цвета Кирилова - водач на листата за Европейския парламент, Борислав Инчев - водач на листата за народни представители в 16 МИР Пловдив-град и Борис Ячев - водач в областта, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Борис Ячев представи водача на 16 МИР в Пловдив град и обясни защо от партията са се спрели именно на Борислав Инчев. "В листата на другите политически формации преобладават хора, дошли отвън, а ние заложихме на местен човек с богат административен опит. Той отлично познава проблемите на града и активно присъства в местната политика, а ние му даваме възможност неговите усилия да дадат резултат, каза г-н Ячев. "

"За мен е важно  да бъдат поставени проблемите на Пловдив", заяви Борислав Инчев. Аз не мога да приема, че в Пловдив няма достойни хора, които да водят листите на другите партии. Пловдив не трябва да бъде пренебрегван и да бъде възприеман като част от провинцията. Време е да спрем да говорим за Околовръстното, процедурите трябва да вървят по друг начин.

Един от важните въпроси е: Ще пият ли пловдивчани вода от язовир "Въча". Трябва да започнат да се строят нови училища, тъй като в града ни не е строено училище повече от 30 г.  Сериозен е и недостига на зелени площи. Това са само част от проблемите, които г-н Инчев спомена в изказването си.

Съпредседателят на коалицията Петър Москов зададе въпрос защо в Пловдив животът е много по- добър от други големи градове. Според него голяма част се дължи на сериозната частна инициатива, която е успяла да изгради инфраструктура и да осигури приток на хора отвън. 

Пловдив не може да стане още по-добър, защото държавата играе като предприемач с нашите данъци и потиска бизнеса, каза още Москов.