Благотворителен спектакъл в Свищов събира пари за преиздаването на фототипно копие на Алековата творба "Бай Ганьо“. За това информира чрез "Фокус“ Росен Маринов, директор Дирекция "Култура и културно наследство“. Той уточни, че повод за събитието, което ще се случи в началото на 2022-а, е 160-годишнината от рождението на великия български писател Алеко Константинов. Основен организатор на проявата е Община Свищов.

"На сцената на Първо българско народно читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови“ ще бъде представена пиесата "Стъпка по Стъпка“. В нея участват актрисата Гергана Плетньова, която е свързана със Свищов, както и Анастасия Ингилизова, Евелин Костова, Даниел Върбанов, Денислав Маринчев, Стефан Роглев. Автор е Питър Куилтър, а постановката е на Лиза Шопова. Сценографията и костюмите са на Анелия Райкова, а музиката – на Петя Димитрова“, разказва Маринов.

Представлението ще се играе на 12 януари от 18.00 часа. Билети вече можете да откриете на касата на културната институция, като цената е 10 лв.

В сюжета на пиесата "СТЪПКА ПО СТЪПКА“ се заплитат цял куп трогателни и смешни ситуации. Стъпка по стъпка, пиесата проследява предизвикателствата, пред които се изправя приятелството на три жени. 

Срещата с природата и неочакваните трудности се превръщат в комични срещи с трудностите на съвременната жена в забързания свят, която няма време нито да надникне в себе си и да разкрие докрай чувствата си, нито да разбере близкия човек.

Луиза ТРАНЧЕВА