Община Благоевград организира обществено обсъждане на визия за развитието на Зоопарка на 29 май от 18:00 ч. в зала "22 септември“.

Целта на обсъждането е благоевградчани да се запознаят и да дадат предпочитанията си за един от двата варианта за развитието на зоологическата градина, разработени по поръчка на община Благоевград. Те ще бъдат представени от авторите на разработките и от кмета Методи Байкушев.Общественото обсъждане е в изпълнение на ангажимента на ръководството на община Благоевград да се допитва до обществеността по важни за развитието на Благоевград въпроси, какъвто е този за бъдещето на едно от любимите места на децата - Зоопарка.

След избора на визията за бъдещето на зоологическата градина, ще бъдат финализирана разработената Стратегия за постигането на формулираните цели и постигането на нов, съвременен облик на Зоопарка.

Припомняме, че Община Благоевград спечели проект за финансиране на изготвянето на стратегия за развитие на зоологическата градина, с която да си осигури възможност да кандидатства за финансиране цялостен ремонт и реконструкция на зоопарка в областния център по Програма "Околна среда“ 2021 -2027 г.