Стефан Еленков - представител на промоутърска компания Fest Team, която организира фестивала Hills of Rock в Пловдив, направи интересно изказване относно това какъв ще бъде бюджетът на събитието за 2024 година, предаде репортер на "Фокус". Както вече информирахме читателите си, предвиденият за тази година фестивал няма да се проведе и се отлага за 2024 година.

"Ние, като организатори, знаем и 2 и 200. Не можем да надскочим себе си. Бюджетът зависи от 3 източника на приходи. Първият е продажбата на билети, вторият е спонсорите и третият – това са парите от държавата и общината. Ако някое от тези три неща не сработва – организацията е обречена и загубите са гарантирани. Всички искаме тук да дойде Metallica и AC/DC и ако може билетът да е 50 лева и общината да ни даде мястото без пари. Тази математика няма как да се случи, повярвайте ми", заяви пред камерата на "Фокус" Стефан Еленков.

"Много често ме питат кога ще дойде Бионсе в България. Отговорът ми е, когато Бионсе може да продаде 5 стадиона у нас. Тя иска "n“ на брой концерти в България, не само един. Ако направиш 5 концерта и продадеш 250 000 билета – логистиката ти е една както за тези 5 концерта, така и само за един. Тази математика е простичка. Колкото и смешно да звучи – на стадион "Васил Левски“ ТИР не може да влезе. Представете си колко мотокара и камиони трябват, за да обслужат 40 ТИР-а", допълни още бизнесменът.

"В Пловдив няма стадион, който да приеме такъв концерт. Това, което се е случило с Metallica през 1999 година, никога няма да се повтори. Ние нямаме проблем да оферираме големи групи, имаме проблем да ги приемем. Няма къде да ги сложа. Освен да ги сложа у нас на масата. Кой каквото иска да ми говори – на Гребната база повече от 30 000 човека не могат да се съберат. Но поне има къде да сложим ТИР-овете", каза още Стефан Еленков.

Гледайте в прикаченото видео цялата пресконференция за Hills of Rock!