Тази година почти сигурно най-голямото музикално събитие в България през последните години няма да зарадва пловдивчни и всичи фенове на рока. Ако има то ще е в много умален размер. Все пак трябва да се отбележи, че световните банди плануват турнетата си сс месеци напред. А анонс за група, която ще посети Пловдив тази година, все още няма. 

Вече седем години "Хилс оф рок" e институция за българския фестивален свят. Повече от 130 имена гостуват в Пловдив от 2017 до днес - благодарение на "Хилс оф рок" видяхме световно любими банди като Three Days Grace, Evenescense, Guano Apes, Iron Maiden, Sabaton, Judas Priest, Slipknot, Mercyful Fate, Whitesnake, Garbage, Behemoth. 

"Цялото усилие на екипа на Fest Team и "Хилс оф рок", повече от 2500 души, от които - 1000 на терен, винаги е било концентрирано в това да предостави най-доброто, най-силното и най-запомнящото се преживяване за посетители и партньори. И усилията ни се увенчаха с успех - фестивалните издания в Пловдив събраха повече от 100 000 посетители, които продължават да ни гласуват доверие. Всички тези хора Пловдив винаги е посрещал с гостоприемство и така фестивалният уикенд се превръща в спомен за цял живот - и със сигурност - в гвоздея на личната година на всеки фен," казват от организаторите Fest Team

Градът оживява и всяка година е практически невъзможно да се намерят места за настаняване поне месец преди началото на събитието.

"По данни от 2022, приходите от настаняване и туризъм в дните на фестивала достигат 8 милиона лева - горди сме, че "Хилс оф рок" е не само неповторимо преживяване, а и катализатор на устойчиво развитие за туризма в Пловдив и областта", допълват те. 

До момента, събитието винаги е разполагало с подкрепата на Община Пловдив - Municipality of Plovdiv, защото и общинската администрация в града осъзнава практическите ползи от провеждането на фестивала - културни и икономически.

"Вярваме, че "Хилс оф рок" трябва да остане в Пловдив - вярваме и че всички фенове на фестивала очакват същото. Защото Fest Team създава традиции. А традициите са, за да се спазват", завършиха с надежда организаторите на феста.