Плажът на "Аспарухово“ продължава да посреща и варненци, и гости. Но има забрана за домашни любимци още от началото на летния сезон. Но въпреки забраната всеки ден там се разхождат кучета със своите стопани, необезпокоявани от никого. Няма кой да глобява от общината, съобщават от "Граждани на квартала". Ето цялата публикация без редакторска намеса:

"Защо се случва така?

Тези, които спазват забраните, си стоят вкъщи наказани, а тези, които не ги спазват, са възнаградени от прохладата край морето и спокойната разходка.

Дали администрацията си свърши коректно работата с тази забрана? И дали тя ли е виновна за това, че не се спазва

На 15 май т.г. влезе в сила Наредба за забрана на домашни любимци на плажа във Варна? Не знам дали има глобени. Но знам, че потърсих информационна табела поне на два езика и не намерих такава.

Но затова пък срещнах граждани по брега с домашни любимци. Попитах ги знаят ли за забраната? Гледаха ме странно.

Така че спазването на правилата, изисква и няколко задължителни мерки. Най-малко информационни, последвани от санкции, задължителни за всеки без значение гост или гражданин на града.

Дано кметската администрации вземе мерки и се активира. Надяваме се, все пак! А и времето на забраната изтича много скоро - на 1 октомври", пише в публикацията.