Да се работи ударно и много мобилизирано в община Варна, за да се обезопаси средата и утре вечер да прекратим бедственото положение. Хората питат докога ще остане в сила режимът. Искам да ми докладвате степента на готовност да се завършат аварийно-възстановителните, неотложни и спешни дейности. Това нареди на заседанието на щаба, свикан днес за 13:00 часа, кметът Благомир Коцев

Той поиска да се изготви пълен отчет за предприетите дейности по аварийното възстановяване на Варна след двете природни бедствия в последните 10 дни.

Заместник-кметът Тодор Иванов съобщи, че се финализира докладът за предприетите действия по нормализиране на движението и проходимост на улиците, както и по обезопасяването на спирките, знаците, стълбовете на уличното осветлението и кабелите. Заместник-кметът Диан Иванов поиска да се представи на кмета количествена междинна сметка от всички звена, които са приключили аварийните и спешни дейности или са в процес на приключване.

"До утре вечер искам да се елиминират рисковете за хората – поразените и опасни за здравето дървета, необезопасените улици и тротоари, падналите кабели, както и стълбовете за осветление, спирките и знаците, които са претърпели щети от бурите. Нека до утре вечер създадем предпоставки за прекратяване на бедственото положение", даде указания кметът Коцев.

"Обществеността се интересува защо още има бедствено положение. Искам и аз да имам ясна картина от вас, както и гаранции, че в това време ще се справите с обезопасяване на градската среда, обърна се Коцев към отговорните звена от щаба."