Като сцена от фантастичен филм се превърна сагата с бараките в Морската градина на Варна. Вече ги няма, а днес преди обед са били по местата си в парка, научи репортер на "Фокус".

Любопитно е, че сутринта кметът Иван Портних заяви пред Радио Варна, че ще ги премахне. Към 15 часа на брифинг в сградата на общината той също потвърди, че няма да ги има.

Интересното е, че към този момент те вече са били отнесени в неизвестна посока.

Към обяд два камиона са ги натоварили, научи още нашата медия.

Темата с поставянето на преместваемите обекти в един от символите на града "разгоря голям огън" - десетки варненци и множество организации се противопоставиха на павилионите. Това е една от най-одумваните теми последните дни във Варна.

Скандалът тръгна след публикувани снимки във Фейсбук. Преди дни кметът Портних обясни, че Община Варна няма касателство, и че бараките се поставят след одобрена процедура от различни ведомства.

По схема в парка трябваше да се сложат 10 преместваеми обекти, от които да се продават безалкохолни напитки и пакетирани храни.

До днес на обяд в Морската градина бяха сложени 4 - една под Летния театър (на снимката), друга до чешмичката с момиченцето (край Аквариума), трета - при влизането в парка под сградата на Икономическия университет, и четвърта - до подлеза под Спортна зала. Но, на обяд те са се изпарили.

Не е ясно дали тези обекти са били наети и кой ще плаща при евентуално обжалване, заради пропуснати ползи.