Ръководството на БСП - Варна излезе с официална позиция относно авариралия магистрален водопровод, който наводни бул. "Левски" в морската столица на 18 април. Инцидентът стана около 20 часа, вечерта, а само за няколко минути избилата вода помете улица "Петър Скорчев" и достигна бул. "Левски". 

Публикуваме позицията на БСП без редакторска намеса: 

Вчера хиляди граждани на Варна отново бяха засегнати от тежка авария, предизвикана от скъсания магистрален водопровод в района на кв. "Бриз“. Истински потоп, свлечени кални маси и чакъл затвориха бул. "Левски“ след стадион "Варна“, направиха невъзможно преминаването през подлезите и създадоха непосредствена опасност за живота и здравето на хората, които се оказаха на това място.

По този повод ГС на БСП – Варна напомня, че това е четвърта авария в района. Възникват въпроси за причините, за качеството на извършваните ремонти досега и загубите, предизвикани от авариите. На всички е ясно, че в крайна сметка гражданите на Варна ще заплатят щетите чрез цената на водата. Община Варна дължи отговор на всички тези въпроси, тъй като е вторият по големина акционер след държавата.