Оставката на кмета на Варна, Иван Портних поискаха от градската организация на БСП, това съобщиха от местното ръководства на партията за "Фокус".

"Мотивите на левицата са свързани с действията и бездействията на кмета по няколко ключови обекта във Варна - рибарското пристанище в “Карантината", което може да се проходи по море, недовършената работа с обезопасяването на канализационната тръба по дъното на варненското езеро, бараките на Златни пясъци, които кметът откри преди няколко дни, и за капак- ВиК-аварията, която разруши цяла улица", поясни градският лидер Павел Раличков.

“Кметът получава периодични просветления и ние се питаме ходи ли той на работа?", заяви общинският съветник и зам.-председател на ГС на БСП, Димитър Чутурков. След 9 години той установи, че назначеният от него главен архитект не е реализирал проектите, за които са си стиснали ръцете. Сега откри, че се презастроява града, а от медиите научава, че ще събаря Гъбата, допълни той. Според представителите на БСП,  с поисканата оставка на главния архитект Иван Портних се опитва да си изпере имиджа преди изборите. За случващото се в града единствено отговорен е кметът и затова ние искаме неговата оставка, обобщи Димитър Чутурков.