На 3 март в София ще се движи атракционна линия с ретро автобуси "Чавдар" и "Икарус" от площад "Орлов мост" до Националния исторически музей.

"Столичен автотранспорт" ЕАД и Сдружение градски транспорт и инфраструктура осигуряват за жителите и гостите на София атракционни курсове от площад "Орлов мост" до Националния исторически музей с реставрираните автобуси "Чавдар 130", "Чавдар 11М4" и "Икарус 280", като пътуването ще е напълно безплатно.

Маршрутът на движение е:

От пл. "Орлов мост" по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", ул. "Ген. Гурко", по бул. "Васил Левски", по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", бул. "България" до Националния исторически музей.

От Националния исторически музей по Околовръстното шосе, бул. "България", бул. "Фритьоф Нансен", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до пл. "Орлов мост".

Линията ще се изпълнява с три автобуса на всеки 20 минути като първото тръгване от Орлов мост ще бъде в 10:00 ч., а последното тръгване от НИМ - в 19:06 ч. Работното време на линията е съобразено с работното време на Националния исторически музей.