Ангел Славов е роден на 10 юни 1984 година в Пловдив. Семеен, с едно дете. Завършил е ПГ по механотехника "Проф. Цветан Лазаров". Бакалавър по национална сигурност от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", има магистърска степен по стопанско управление от Технически университет - Габрово. 

- Г-н Славов, с какви мотиви се кандидатирате за кмет на район "Западен"?

- Основният ми мотив е, че искам да оставя следа в района, в който съм израснал. Искам след години, моето дете, което е на 6 години, като порасне, да каже: "Ето това е останало от тати". Искам хората, с които съм живял през тези години, приятели, близки и семейство да се радват на район "Западен", да се чувстват добре и да живеят добре. 

- Представете се с няколко думи на нашите зрители.

- Аз бях заместник-кмет в първия мандат на г-н Колев (б.а. Димитър Колев, кмет на район "Западен"). След това бях поканен за заема поста директор на Пловдивския общински инспекторат от г-н Иван Тотев в неговия мандат. В този мандат, който изтича, бях общински съветник от ГЕРБ.

- С две изречения - вие сте човек, на когото административната работа не му е чужда, освен това имате непосредствен поглед и върху района, и върху целия град.  

- Точно така. С г-н Колев поддържахме добра комуникация през годините и съм наясно с нещата, които са се движили от администрацията. 

- Ще има ли приемственост при управлението на "Западен", ако бъдете избран за кмет на района?

- Със сигурност ще има приемственост в работата. 

- Кои според Вас са най-големите проблеми в района?

- От това, което до момента виждам и чувам от хората, с които се срещам всеки ден, най-наболял проблем към момента е чистотата. Има проблеми в тази област, които трябва да ги разрешим по възможно най-бързия начин. Не се вдигат навреме контейнерите, не се мете, не се чисти, хората се оплакват, че са мръсни улиците и междублоковите пространства. 

В района има много забавяне при кастренето на дърветата и окосяването на междублоковите пространства. Има издадена заповед на администрацията, но не е изпълнена. 

- Това ли ще бъдат Вашите действия като районен кмет - да засилите работата в тази посока?

- Да, това ще е едно от първите неща, които ще направим, за да може гражданите да се почувстват комфортно още в самото начало на мандата.

След като се запозная с процесите в администрацията от първия ден ще работим по готовите проекти, свързани с район "Западен". Един от тях е новата детска градина зад мол "Пловдив". Това е много важен проект за района и хората споделиха, че заради огромното строителство се очаква да има повече хора и повече деца. Тя ще бъде много хубава - за 7 групи, с плувен басейн, много модерна. 

- Кои ще са приоритетите Ви в инфраструктурните проекти?

- Детската градина е единият основен приоритет. Друг, който можем да започнем веднага, е улица "Генерал Колев". За нея има издадено разрешение за строеж за цялостна реконструкция. Ще се махнат паветата, нови паркоместа, тротоари, подземната комуникация, осветление. Тя е една от най-старите улици в района и ще стане много хубава. 

Другото, което ми се иска да се започне по-скоро, е свързването на булевардите "Свобода" и "Шести септември", за да можем да отпушим малко трафика по Пещерско шосе, защото там е доста натоварено. Ако успеем, със съдействието на голяма община това да стане по-бързо, хората ще усетят веднага. 

Надявам се г-н Костадин Димитров да задейства процедурата за разширението на самото "Пещерско шосе". 

- Район "Западен" е със славата на най-зеления в Пловдив. Как ще се грижите и развивате зелената система на района?

- Г-н Колев направи много в тази посока за район "Западен". Изгради няколко нови и модерни паркове, които аз смятам да надграждам, а там, където има възможност, да направим нови. Заедно с това ще изграждаме нови поливни системи, видеонаблюдение. Това е зеленият район, ние трябва да го поддържаме и да го развиваме. 

- В отиващия си мандат имаше сериозен проблем с частен терен на територията на парк "Отдих и култура". Каква е позицията Ви за тази част от имота, която се предлага да бъде откупена, придобита от общината?

- Решението мина, така или иначе трябва да се търсят средства да бъде придобита. Аз лично съм съгласен, защото ще остане за хората и можем да го развиваме. Може да стане страхотно място за пловдивчани там. 

- Ще продължите ли политиката на отворени врати на районното кметство?

- Ще продължа с най-голямо удоволствие. Аз обичам да съм сред хората. Няма да имам само отворени врати, а и ще бъда сред тях. Ще се срещаме често на улицата. 

- Какво ви казват хората, когато ви видят?

- Хората оценяват това, което е направено и му се радват.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!

Ангел Славов е кандидат за кмет на район "Западен" от ПП ГЕРБ. Можете да гласувате за него с номер 7 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!