В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху създадения през 2017 година Общински фонд за подкрепа на местни инициативи. Целта на фонда е да разработи, утвърди и популяризира устойчив модел за овластяване на общностите на базата на местно лидерство, активно гражданско поведение и мобилизиране на местни ресурси. През тези години фондът е финансирал десетки проекти в областта на благоустрояване и озеленяване, опазване на околната среда, ремонти и култура. По темата ще разговаряме с Радмила Рангелова, зам.-кмет на Община Кюстендил с ресор "Социални услуги, програми и проекти“.

Тази седмица Общинският съвет в града под "Хисарлъка“ ще проведе редовно заседание. В предварителния дневен ред на юлската сесия са включени общо 20 докладни записки. С подробностите ще ни запознае председателят на местния парламент Иван Андонов. 10 страхотни концерта и 5 вълнуващи кино-прожекции подготвя Община Кюстендил в рамките на летните културни празници през 2022 година. Програмата започва на 29 юли и продължава чак до края на месец август. Това е тема на разговора ни с Дима Укалска, началник на отдел "Култура и духовно развитие“. "Средновековният Кюстендил“ е темата на тридневната музейна работилница за деца. Гост в предаването ни ще бъде Мирослава Таскова, експерт към Регионален исторически музей – Кюстендил.

Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 078/ 55 18 50. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.