В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил -"Кюстендил – град на хилядолетна култура и история", ще говорим за спорт, горещатата телефонна линия за сигнали и жалби, християнските празници и за небесния покровител на българския народ – Свети Иван Рилски.

Едно от приоритетните направления в социалната политика на общината е създаването и поддържането на необходимите условия за системно практикуване на физическите упражнения и спорт. Събеседник по темата ще бъде Стоян Стоянов, началник на общинския отдел "Спортни дейности“. Ще говорим и за разкритата гореща телефонна линия към общинската администрация в града под "Хисарлъка“. Тя е денонощна и на нея се приемат жалби и сигнали, касаещи забелязани нередности. Темата ще продължим със секретаря на Община Кюстендил Светослав Василев. 

Всяка година на 19 октомври нашият народ отбелязва празника на обявения за небесен закрилник и покровител на българите – Свети Иван Рилски. В предаването ще разговаряме с главен асистент д-р Явор Митов. Тази седмица Българската православна църква ще отбележи празниците на Свети апостол и евангелист Лука и на Свети Иван Рилски. По този повод наш гост ще бъде Негово Високопреподобие – архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия.

Предаването "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история" се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ - Венцеслав Илчев.