В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил -"Кюстендил – град на хилядолетна култура и история", ще говорим за социална политика, образование, култура и история.

В началото на есенно-зимния сезон Община Кюстендил продължава линията си в социалната политика. Повече от 300 души ще имат възможност да получават ежедневно топъл обяд. Наш събеседник по темата ще бъде Радмила Рангелова, зам.-кмет на Община Кюстендил с ресор "Социални дейности, програми и проекти“.

Ученици от 5 до 12 клас имат възможност да се обучават безплатно на програмиране и дигитални технологии. Програмите в Кюстендил се реализират с подкрепата на Общината. Гост в предаването ще бъде Нели Петкова, директор на Дирекция "Култура, образование, младежки дейности, спорт и туризъм“.

Ще отворим врати и за рубриката – "Книгите, които ни свързват“.  Всеки втори понеделник от месеца съвместно с екипа на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров", ви запознаваме с всичко ново и любопитно в света на книгите и Библиотеката. Темите днес – Европейската седмица на програмирането и изпълнението на новия проект - "Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" Кюстендил – информация, координация, памет".

Предаването "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история" се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.