Районен съд – Варна одобри в съдебна зала параметрите на постигнато споразумение между прокуратурата и 43-годишен мъж от Врачанско, с което той се признава за виновен по повдигнатите спрямо него обвинения в две престъпления – за  грабеж, както и за извършена кражба на мобилен телефон. Пред съда подсъдимият заяви, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Това съобщиха от Районен съд - Варна за "Фокус". 

Страните по делото приеха за безспорно установено, че на 8 декември 2021 г. от магазин във Варна подсъдимият е отнел бутилка уиски, като заварен на мястото на престъплението и в опит да запази владението върху откраднатата вещ, употребил заплаха - извадил нож и го насочил към управителката на магазина и още няколко служителки, опитали се да го спрат и задържат. На следващата сутрин - 9 декември с.год., от служебна маса пред бензиностанция във Варна, подсъдимият извършил кражба на мобилен телефон и лични документи на служител в търговския обект. Към момента причинените от деянията имуществени вреди са възстановени.

Варненският районен съд определи  отделни наказания за всяко от престъпленията, като по силата на одобреното споразумение подсъдимият  следва да търпи по-тежкото от тях -  наказание от  7 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са и направените по делото разноски за над 350 лева. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.