38 приемни майки от област Сливен получиха днес грамоти "Майчино сърце“ по време на тържествена церемония в Областната администрация, а домакин на събитието беше областният управител Веселин Вълчев. За разлика от предишни години, когато се връчваше само един приз "Майчино сърце“, сега организаторите са решили всички приемни майки да получат грамоти – 33 от Община Сливен и 5 от Нова Загора.



По време на церемонията, областният управител изказа своите адмирации към майките, посветили се на отглеждането на изоставени от биологичните им родители деца. "Отличихме всички жени в знак на признателност за предизвикателството, което са приели към тези деца. Те ще се грижат за тях, за да могат да им дадат равен старт в живота, какъвто всяко дете заслужава. Равният старт за мен не се определя от материалното състояние на родителите, а от топлината на майчиното сърце, майчината ласка и обич и тези дечица ще я получат“, допълни той.

Използвайте стрелките Нагоре/Надолу за да увеличите или намалите звука.

Днешната инициатива се възобновява след две години прекъсване, заради ковид пандемията. "Тази година се върнахме към традицията да удостоим с внимание майките, които дават ум, сърце и воля да отгледат деца, които са оставени без родителски грижи“, каза Соня Келеведжиева, председател на СНЦ "Демократичен съюз на жените“ – Сливен.

Призът е учреден от Сдружение с нестопанска цел /СНЦ/ "За духовни и социални дейности“ – Сливен, СНЦ "Демократичен съюз на жените“ – Сливен и Фондация "Рози“ – Сливен.Целта й е да популяризира и да признание труда на приемни семейства.