37 СУ "Райна Княгиня“ в район "Люлин“ вече е с изцяло обновена сграда и въведени мерки за енергийна ефективност. Това става ясно от публикация на кмета на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

Ето какво oще написа тя: "Очакваният ефект е 30% намаление на потреблението на енергия, като спестените средства остават за училището и децата. Общо 147 училища и детски градини в София са с изцяло изпълнени мерки за енергийна ефективност – това е резултатът от последователните ни политика за модернизация на образователната среда и екипната ни работа с кметовете на райони и директорите.

През последната година 10 софийски училища успяха да защитят финансиране по програмата на МОН за енергийна ефективност, а 2 училища обновяваме с средства от програма "Региони в растеж“.

37 СУ е най-старото училище в район "Люлин“ и сграда със 100-годишна история. Затова започнахме първо със строителството на физкултурен салон, какъвто училището нямаше, след това подменихме дограмата и беше ремонтиран покрива.

Специални благодарности за екипната работа на директора г-жа Цветомира Георгиева и на кмета на район "Люлин“ г-н Милко Младенов. 24 са новите нови сгради на училища, които построихме в последните десетина години.

Тази година планираме да започнем изграждането на две нови училища - в "Манастирски ливади – запад“ и в "Студентски“.