Ирина Горидкова отива на концерт на “Модърн Токинг" заради майка си и подарява на Томас Андерс свитък с български рецепти

Свитък с рецепти от българската кухня, мартеничка и колаж със снимки на “Модърн Токинг" - най-популярния мъжки попдует през 80-те години на миналия век - така подготвена, 23-годишната Ирина Горидкова се озовава на концерт на Томас Андерс - русия член на дуета.

Приготвя рецептите, защото знае, че Андерс и съпругата му били кулинари, даже имали издадена готварска книга. Мартеничката е, за да го зарадва с българската традиция за здраве, тъй като концертът на Андерс е на 25 февруари. А колажът със снимки е вид поклон към певеца.

Момичето не само е чувало за германския дует от майка си и баба си, но и до днес слуша и харесва песните им. Любима ѝ е Cheri, Cheri Lady.

Има обаче още една причина - голямата ѝ страст е да събира автографи от известни личности. Така най-новият в колекцията ѝ от над 400 ръкописни подписа става именно автографът от Томас Андерс.

Ирина, която в момента е студентка, чува по радиото за предстоящите му концерти в София и Варна и веднага купува билети, за да зарадва майка си.

Преди концерта му във Варна на 25 февруари Ирина разбира кога ще кацне в града и отива да го посрещне на летището с още няколко души. “Изведнъж мина като съвсем обикновен човек. Доста хора не го познаха, само ние", разказва тя. Голяма изненада за нея било, че се появил без охрана, а само с двама души, които носели багажа му. А и бил изключително дружелюбен, като се зарадвал най-вече на колажа със снимки, поднесен му от Ирина.

23-годишното момиче учи втора година логистика в Морското училище във Варна. Въпреки това хобито ѝ е фотографията, като се надява, че някой ден ще си направи ателие, където да снима и да прави колажи.

След като започнала да снима с телефон, майка ѝ забелязала, че Ирина има талант и трябва да продължи да се занимава с фотография, затова ѝ купила фотоапарат. “Бях на седмото небе и започнах да снимам навсякъде, предимно хора", спомня си студентката.

След това се научила да работи и с професионална програма за колажи. Така, докато била още в гимназията, в час по химия госпожата попитала Ирина дали не може да ѝ направи колаж. “Оттам се почна, много учители искаха да им правя колажи за рождени дни и за други празници", разказва студентката. С времето започнала да събира колажи и на известни хора.

Любовта към изкуството се ражда, когато била 6-7-годишна - тогава майка ѝ я завела на постановка на Стоянка Мутафова. “Много ми хареса как играе тази жена, с какъв хъс и интерес, невероятна е", казва Ирина. Тогава се обърнала към майка си и ѝ казала, че иска пак да я заведе на театър. Постепенно започнала и да познава артистите, а първият ѝ автограф е от Камен Донев, пише "24 часа"

“Аз съм един обикновен човек, не съм като ловците на автографи", обяснява Ирина. Тя иска да се срещне с известните и да ги опознае, като по този начин те да разберат, че младите имат интерес към изкуството. Така например, като ходи на опера, Ирина забелязва, че в публиката има предимно по-възрастни, а на тях им прави впечатление, когато видят млад човек да се интересува от оперното изкуство. Голяма приятелка на 23-годишната студентка е българското мецосопрано Веселина Кацарова, с която са родени на една дата.

Като малка Ирина много искала да се запознае със Стоянка Мутафова и впоследствие се свързала с мениджъра ѝ. Така след време си уговорила среща с актрисата в кафенето на хотела, където отседнала. Муки обаче казала на Ирина, че майка ѝ е много изморена от представлението и няма да може да се срещнат. Но след като видяла, че Ирина все пак изчаква, отишла да доведе Мутафова да се запознае с нейната голяма почитателка. Ирина тогава подарила колажи и на майката, и на дъщерята.

“Много ти благодаря, страхотен колаж", ѝ казала тогава Мутафова. Студентката от Варна се е срещала и с друг наш голям актьор - покойния вече Стефан Данаилов, от когото също има автограф.

Джо Лин Търнър, Силви Вартан, Ищар, Рита Ора, Цеца и Марио Джой са сред световноизвестните личности, с които Ирина се е срещала.

Нейна голяма мечта е да се запознае и с Дженифър Лопес. Когато певицата беше в София през 2012 г. за концерт, Ирина била на 12-13 години и не се интересувала толкова, че да отиде. Сега обаче ще се постарае да бъде на концерта на супергрупата Hollywood Vampires, за да види на живо Джони Деп и Алис Купър. Ирина се е срещала и с Филип Киркоров, но казва, че е много трудно човек да се добере до него.

От всички тези запознанства най-развълнувана била при срещата си с Ищар на неин концерт в Пловдив, защото от малка мечтаела да се запознае с израелската певица. “Като започна самият концерт, настръхнах, много ми хареса", спомня си момичето, което било на първия ред. Много искала да се срещне с изпълнителката и да ѝ даде колаж с нейни снимки, но бодигардовете ѝ не допуснали феновете до нея. Тъкмо на тръгване обаче мъжът на Ищар казал на десетина души, сред които била и Ирина, че може да се срещнат с певицата. Тогава той представил момичето на Ищар с думите: Това е истински фен, а Ирина подарила на любимата си изпълнителка колаж и получила автограф от нея. 

23-годишната студентка познава и много български актьори като Марта Вачкова, с която обядвала един път във Варна, Алекс Сърчаджиева, Силвия Лулчева, Ернестина Шинова и Андрей Слабаков и други. Срещала се е и с големи имена от спорта като Димитър Бербатов и Христо Стоичков.