На спортистите, които ще участват в Летните Олимпийски игри в Париж, ще бъдат раздадени 300 000 презерватива. Това обяви ръководителят на олимпийското село Лоран Мишо пред британския телевизионен канал Sky News.

По думите му целта е да се създаде "весело настроение“. Всеки от 9000-те спортисти ще получава по два презерватива на ден. Мишо отбеляза, че рамките на леглата в селото са направени от картон, но трябва да издържат до 250 килограма, т.е. гарантирано за двама души.

"Ще предоставим 300 000 презерватива на разположение на спортистите тук в селото. Този брой е необходим, за да се гарантира, че всеки има това, което очаква и от което има нужда. Много е важно веселото настроение тук да стане нещо значимо. <...> В сътрудничество с Комисията на спортистите искахме да създадем места, в които спортистите да се чувстват изключително комфортно и щастливи“, продължи той.

Както припомня колумнистът на BILD Анри фон Гропер, сексът бе строго забранен по време на Олимпиадата в Токио през 2021 година - заради коронавируса. Тази година "атлетите ще успеят да наваксат изоставането“, а Париж ще успее да оправдае статута си на Град на любовта, пише журналистът. Мишо отбеляза, че алкохолът ще бъде забранен в олимпийското село, но спортистите ще могат да опитат шампанско в Париж.