Джихадистката групировка "Ислямска държава - Хоросан“ отправи призиви за извършване на терористични атаки в Европа, съобщава германският вестник BILD.

Последният брой на пропагандното издание Voice of Khorasan, наред с други неща, изобразява въоръжен терорист в трамвай или влак на метрото. Надписът гласи "Добре дошли в Европа“, а снимката е озаглавена: "Последно повикване“.

Друго изображение показва футболен стадион с дрон, който кръжи над него. Надписът гласи: "Ако ви угнетяват на земята, тогава ги ударете от небето“. Германските служители по сигурността смятат, че става дума за атаки по време на Европейското първенство по футбол.

В публикацията се казва: "Прегазете с колата си неверниците, намушкайте ги с ножове, напълнете храната им с отрова, пръснете мозъците им с куршуми и подпалете къщите им“. Апелът е насочен предимно към младите поддръжници на движението.

Служители по сигурността смятат, че "Ислямска държава – Хоросан“ има добре организирана терористична мрежа с повече от 100 членове в Западна Европа. Само в Германия те са над 50.