Коментирайки в социалните мрежи ден преди изборите на 14 май в Турция, написах: "За настъпването на четвъртъка се знае от сряда. Победителят на тези избори ще бъде Реджеп Тайип Ердоган“. Замислих прогнозата си за резултатите по този начин: "Кълъчдароглу ще спечели 47% от гласовете, а Ердоган - 51%, и Ердоган ще спечели.“

Що се отнася до парламентарните избори, смятах, че опозиционният Национален алианс ще получи 51% от гласовете, а Народният алианс ще спечели 49% и ще загуби мнозинството в парламента, пише Суат Гюн в анализ от про-ердоганистки позиции на резултатите от изборите в Турция за dikGazete, предаден без редакторска намеса от "Фокус“.

Мислех, че президентът ще бъде избран на първи тур.

Когато резултатите от изборите започнаха да се обявяват, стана ясно, че Партията на националистическото движение (ПНД) и Партията на новото благосъстояние са поднесли изненада и въпреки че Партията на справедливостта и развитието (ПСР) загуби 18 места, Републиканската народна партия (РНП) загуби изборите.

Въпреки че фактът, че РНП доведе 25 депутати повече в парламента от последния път, се смята за постижение, този ръст, поради предоставената квота на партиите от Алианса, можеше да бъде 38, т.е. РНП загуби 13 души от своя възможен брой.

Освен това 25% е процентът на гласовете, който отдавна беше фиксиран за РНП, а сега тя получи същите 25%. В този случай какво даде алиансът на РНП?

Според резултатите от тези избори председателите на партиите в Националния алианс загубиха възможността да станат вицепрезиденти.

Тъй като лидерите на партиите от алианса трябваше да заемат този пост, те не участваха в парламентарните избори и не можаха да влязат в парламента.

Представете си, че Кълъчдароглу, Акшенер, Давутоглу, Бабаджан вече дори не са депутати.

Те вече нямат имунитет, те са обикновени хора.

Политическият живот на лидерите на Националния алианс приключи и след такова тежко поражение те трябва да напуснат политиката.

С тези избори неразумни политики като връщане към парламентарна система бяха захвърлени на бунището на историята.

Парламентарната система, която е политически инструмент за парализиране на Турция, приключи.

Гласовете на Демократическата партия на народите паднаха, приносът на Партията на свободното дело за това не трябва да се пренебрегва.

Насърчаването на ислямските движения в източните и югоизточните региони на страната ще увеличи предсказуемостта на изборите и вътрешната политика, ще допринесе за стабилността и ще изтощи сепаратистките движения.

Средствата за въздействие върху общественото мнение на терористичната организация на фетхулахистите (ФЕТО) се оказаха неефективни и беше ясно, че нямат никаква тежест в политиката.

Ердоган, кандидатирайки се за пети пореден мандат и спечелвайки изборите, печели победи, които ще останат в историята на световната политика.

Няма подобни примери по света.

Ердоган постигна този успех въпреки враждебността на еврейското лоби, което притежава глобален капитал, въпреки кризите, подклаждани от това лоби, въпреки епидемията от коронавирус, конфликта в Украйна, земетресенията, които унищожиха 18 турски провинции, и валутните кризи.

Стана ясно, че на изборите за местни администрации, които ще се проведат догодина, РНП ще загуби големите градове.

Резултатите от изборите показаха, че социалните мрежи са в ръцете на еврейски компании, базирани в Съединените щати, а разделението, унищожаването, разложението, клеветата и очернянето, както и опитите за игра с човешкото достойнство, са станали нещо обичайно за тях.

Видяхме, че тази прослойка представя една или друга задача и проект, преувеличавайки силата на пренебрежителното отношение.

В резултат на тези избори стана ясно, че е необходимо незабавно да се работи в посока национализация на социалните мрежи.

Най-важният резултат от изборите беше следният.

Общо 397 депутати националисти влязоха в парламента, включително най-малко 30 от РНП, 267 от ПСР, 51 от ПНД, 44 от Добрата партия, пет от Партията на новото благоденствие.

Беше постигнато мнозинство, достатъчно за промяна на конституцията.

В предстоящия период е необходимо да се вземат правилни политически решения, които ще позволят на депутатите националисти да действат заедно, бързо да приложат конституционните промени и нашата нация трябва да се върне към своята национална ислямска идентичност и историческа приемственост.

В бъдеще трябва да започнем изграждането на още две атомни електроцентрали, да ускорим инвестициите в отбранителната промишленост, да разширим линиите за високоскоростни влакове, да ускорим инвестициите в индустриалното производство, да се съсредоточим върху самодостатъчността в селското стопанство и храните.

Необходимо е увеличаване на инвестициите в енергетиката (проучване и сондиране) и научноизследователска и развойна дейност в тази област.

Въоръжението и организацията на ислямските страни и африканските държави трябва да се контролира от Турция, необходимо е да се разпространява турското военно обучение и доктрина, офицерите на ислямските страни и африканските армии трябва да се обучават в Турция.