"Тук съм, за да може всеки да погледне честно, независимо колко силно се опитват да влияят руснаците“, с тези думи украинският президент Володимир Зеленски се е обърнал към присъстващите  на срещата на върха на Арабската лига, цитира Sky News.

Украинският президент пристигна в Джеда тази сутрин - последното му пътуване в опит да получи повече помощ за битката на страната си срещу Русия. 

Той е заявил на срещата на върха, че е сигурен, че те могат да бъдат "обединени" срещу Русия, но че "за съжаление има някои (страни) в света и тук, които си затварят очите". 

"Тук съм, за да може всеки да погледне честно, независимо колко силно се опитват да влияят руснаците, все пак трябва да има независимост“, е заявил той. 

Володимир Зеленски е благодарил на Саудитска Арабия за помощта и подчерта, че е "повече от сигурен“, че страната ще наблюдава Русия "без бой“.

Но той се е обърнал с молба към срещата на върха да подкрепи украинската мирна формула, която съдържа 10 точки за това как да се сложи край на "войната, страданието и злото“. 

"Русия е слаба, бием я дори когато има повече оръжия в ръцете си. Нейната агресивност не идва от силата, а от разбирането, че времето на империите е отминало, защото времето на свободните независими нации никога няма да свърши", е допълнил  той.