Украинският президент Володимир Зеленски е заявил, че "никоя лъжа не може да скрие“ руския хаос и, че въоръженият бунт показва "пълномащабна слабост“ в страната. Това е написал Володимир Зеленски в Twitter, цитира The Guardian. 

"Всеки, който избира пътя на злото, унищожава себе си. Който изпраща колони от войски да унищожават живота на друга държава и не може да ги спре да избягат от тях и да ги предадат, когато животът се съпротивлява.

"Който тероризира с ракети и когато ги свалят, се унижава, за да получи безпилотни самолети Shahed. Който презира хората и хвърля стотици хиляди във войната, за да се барикадира в Московска област от тези, които сам въоръжи".

"Дълго време Русия използваше пропаганда, за да маскира своята слабост и глупостта на своето правителство. А сега има толкова хаос, че никаква лъжа не може да го скрие. И всичко това е един човек, който отново и отново плаши с 1917 година, въпреки че не е в състояние да доведе до нищо друго освен това".

"Слабостта на Русия е очевидна. Пълна слабост. И колкото по-дълго Русия държи своите войски и наемници на нашата земя, толкова повече хаос, болка и проблеми ще има за себе си по-късно. Също така е очевидно: Украйна е в състояние да защити Европа от разпространението на руското зло и хаос. Пазим своята устойчивост, единство и сила".

"Всички наши командири, всички наши войници знаят какво да правят. Слава на Украйна!"