Руските войски се опитват да превземат Часов Яр в Донецка област преди 9 май, затова хвърлят всичките си сили в атака. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) обаче унищожават "всичко, което се движи в посока на града“. Това увери заместник-командирът на батальона "Ахил“ на 92-ра специална бригада Олес Маляревич, предава УНИАН.

По думите му на този участък от фронта работят няколко бригади, включително 92-ра отделна десантно-щурмова. Неговата бригада осигурява въздушно прикритие, за да попречи на руснаците да превземат града.

"Те получиха задача да превземат града преди 9 май, а на нас беше поставена задачата да не допуснем това. Врагът няма териториални успехи. Руснаците бяха спрени при Богдановка, в района на Ивановское. На юг – при Клещеевка и Андреевка, те се опитаха да завземат територии, загубихме няколко позиции, но онзи ден 92-ра бригада си ги върна“, допълни Маляревич.

Според него ситуацията на Бахмутско направление остава много тежка – руската артилерия не спира работа, но има малко по-малко танкове и бойни машини на пехотата.

"Те наистина правят всичко възможно, за да превземат поне нещо по линията на канала и дори малко по-нататък“, обясни заместник-командирът.

Той коментира и твърденията, че руските войски са превзели няколко командни височини. Маляречев подчерта, че това не е вярно и такава информация се разпространява от онези блогъри и журналисти, на които им се иска "да публикуват уж вътрешна информация“.