Сръбският президент Александър Вучич заяви, че е готов да приеме концепцията за споразумение за нормализиране на отношенията с Косово, предложена от Франция и Германия. Той сподели това след среща с представители на ЕС, САЩ, Франция, Германия и Италия, пише "Европейската истина", като се позовава на предава N1.

Вучич заяви, че скоро ще проведе консултации с членове на правителството, парламента и всички важни обществени групи и добави, че "сме готови да приемем концепцията и работим за прилагане на предложеното споразумение", подчертавайки, че е показал "всички опасения и резерви по един важен въпрос".

"Разбира се, не мога да говоря за това, защото предложението не е публично," сподели Вучич след среща със специалния представител на ЕС за диалог между Белград и Прищина Мирослав Лайчак и други западни дипломати.

Президентът на Сърбия оцени, че "днес беше много труден, може би най-трудният разговор, който проведохме".

"Това, за което сме съгласни, е, че замразеният конфликт не е решението и че когато имате замразен конфликт, е само въпрос на време някой да го размрази и безотговорните хора да унищожат мира и стабилността в Западните Балкани", твърди той.