Британският външен министър Джеймс Клевърли заяви във вторник, че Украйна има правото да "проектира сила" отвъд границите си за самоотбрана след атака с дронове в Москва, предава CNN.

"Украйна наистина има легитимното право да се защитава. Тя има законното право да го прави в собствените си граници, разбира се, но също така има правото да проектира сила извън границите си, за да подкопае способността на Русия да проектира сила в самата Украйна “, заяви Клевърли пред репортери след съвместна пресконференция с министър-председателя на Естония Кая Калас.

"Така че законните военни цели отвъд собствената й граница са част от самоотбраната на Украйна. И ние трябва да признаем това“, добави той.

Клевърли отбеляза, че няма никаква оценка за атаките с дронове в Москва във вторник и имаше предвид военни цели по-широко отвъд границите, които са "международно признати за легитимни като част от самоотбраната на страната“.

Най-малко три жилищни сгради бяха повредени от дронове в Москва във вторник, съобщи руската държавна информационна агенция РИА Новости.

Русия обвини Украйна за инцидента, докато Киев отрече пряко участие.

Говорител на Съвета за национална сигурност подчерта, че САЩ не подкрепят атаките в Русия.

"Видяхме новините и все още събираме информация за случилото се“, отбеляза говорителят. "Като цяло ние не подкрепяме атаки вътре в Русия“.