Сателитни изображения показват последствията от въздушния удар на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) по "Луганския машиностроителен завод-100" във временно окупирания Луганск, предава УНИАН.

От изображението на Planet Labs, публикувани от Schemy, става ясно, че най-малко една сграда на завода е значително повредена.

По-рано украинските медии съобщиха за експлозии край завода в Луганск на 13 април. Установено е, че е засегнато самото предприятие "Лугански машиностроителен завод-100".

Атаката срещу завода е потвърдена и от източник на украинската медия в Луганск и се съобщава, че "в това машиностроително предприятие се ремонтира руска военна техника и се намира личен състав на руската армия".

На  14 април командващият ВВС на ВСУ генерал-лейтенант Микола Олешчук съобщи, че "Украинските отбранителни сили успешно са поразили контролния пункт на групировката войски "Център" във временно окупирания Луганск. Успешната операция е извършена от украински пилоти на 13 април". 

"Украйна е използвала британски крилати ракети, за да удари руски военен щаб в окупирания град Луганск в източната част на страната", пише Sky News, като се позовава на свои източници.