Според изявленията на военните кореспонденти около частната военна компания (ЧВК) "Вагнер“ и Евгени Пригожин, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са ударили по фланговете на руската групировка войски на Бахмутското направление. Тези участъци от фронта бяха предадени на редовните войски заради намалението на числеността на щурмовите отряди и концентрацията на "Вагнер“ върху градските боеве в самия Бахмут, пише "Рибар“ в последната си сводка за най-горещата точка на руско-украинската война.

Според съобщения от терена ВСУ са успели да пробият отбраната на Въоръжените сили на РФ в района на Клещеевка и Богдановка. Загубата на позиции край Богдановка се потвърждава косвено от вечерния доклад на руското министерство на отбраната, в който се говори за бойни действия "по посока“ на Мало-Ильиновка. За удобство на картата е посочено разстоянието от селището Мало-Ильиновка до фронтовата линия, според ЧВК Вагнер.

Както отбелязва Telegram каналът, по време на боевете в Клещеевка руснаците губят няколко укрепени района, "пожарните бригади“ на "Вагнер“ са успели да спрат настъплението на ВСУ.

Според информацията на "Рибар“, зоната за контрол на въоръжените сили на Украйна в западните квартали на Бахмут се е свила с още 220 метра: сега боевете се водят в един от трите основни укрепени района на украинския гарнизон – "Гнездото“. Картирани са и трите укрепени района.

Както коментират "Рибар“, руското ръководство "най-вероятно ще трябва да се реагира на местните сривове на фронта и мощната медийна кампания, организирана от Пригожин срещу руското министерство на отбраната. Може би през следващите дни ще станем свидетели на активизиране на действията на Въоръжените сили на РФ на Бахмутското направление“.