Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са атакували с ракета "Нептун“ големия десантен кораб "Константин Олшански“, който руските войски са откраднали през 2014 година, съобщава изданието "Украинска правда“.

"Около големия десантен кораб "Константин Олшански“ се въртеше детективска история. Нека ви напомня, че това е украински десантен кораб, който бе заловен от руските окупатори през 2014 година. В продължение на девет години той стоя в Севастополския залив. Бе разглобен за части. И на десетата година разбраха, че десантните кораби от този вид са на изчерпване и бе взето решение да го възстановят. И за една година той беше възстановен... Този кораб трябваше да бъде използван срещу Украйна. Затова бе взето решение да поразум тази единица с нашия "Нептун“. Определено имаше поразяване. Щетите са в процес на установяване. Във всеки случай той не е боеспособен в момента“, поясни говорителят на ВМС на Украйна Дмитрий Плетенчук пред телевизионния канал Freedom.

Все още няма снимки или видео доказателства за унищожаването на кораба.

През март 2014 година руснаците щурмуваха украинския десантен кораб "Константин Олшански“ в езерото Донузлав – най-дълбокото в Крим и най-голямото в Черноморския регион.