Въоръжените сили на Украйна продължават да атакуват руснаците в посока Бахмут, като само в рамките на ден са успели да напреднат с 1700 метра по фланговете. Това заяви говорителят на Източната групировка на ВСУ Сергей Череватий в ефира на телемаратона, предава РБК-Украйна.

"По време на боевете нашите части, въпреки факта, че нямат превес по отношение на личен състав, снаряди и техника, продължават да настъпват по фланговете. Успяхме да покрием разстоянието от 150 до 1700 метра през този ден“, поясни Череватий.

По думите му Бахмут остава епицентър на военните действия. През деня в посока града руснаците са нанесли 77 удара с артилерия и шест с авиация.

"130 нашественици бяха унищожени в битките, 145 бяха ранени, четирима бяха взети в плен. Унищожени бяха също две самоходни артилерийски установки МСТА, БпЛА "Орлан“ и осем полеви склада с боеприпаси“, добави говорителят.

Припомня се, че по-рано Министерството на отбраната в Киев съобщи, че украинските военни са напреднали с два километра в посока Бахмут.