"Руските войски са засилили атаките си срещу Авдеевка, в резултат на което все повече войници отказват да влязат в битка, поради огромни загуби от руска страна. В същото време обстановката в това направление остава изключително напрегната, обстрелът не стихва". Това е съобщил началникът на Авдеевската градска военна администрация Виталий Барабаш, предава УНИАН.

По думите му обстановката на направлението е "много динамична и постоянно се променя - не може да се каже, че сега е тихо и че това ще продължи дълго време. В същото време тази вечер е относително спокойна", е заявил той.

Барабаш е отбелязал, че руските сили непрекъснато щурмуват Авдеевския коксохимически завод - въпреки факта, че те понасят "колосални загуби".

"Непрекъснато се опитват, почти 24 часа в денонощието, да щурмуват по посока на Авдиевския коксохимически завод... Има и други направления, които според нас са приоритетни за противника. Водят много тежки битки, те щурмуват Степове, все още се опитват да навлязат и да се закрепят в него, но нищо не им се получава", посочва той.

В същото време, според Виталий Барабаш, намаляването на броя на ударите на това направление е свързано с влошаване на метеорологичните условия и с големи загуби на руските сили, както в техника, така и в жива сила.