Три безпилотни летателни апарата (БпЛА) са  свалени в Нова Москва и Наро-Фомински район на Московска област с помощта на средствата за радиоелектронна борба. Това са съобщили правоохранителните органи, цитирани от ТАСС.

"В Нова Москва, в поле близо до село Лукино, както и в района [на дислокация] на Таманската дивизия в Московска област, със средства за радиоелектронна борба бяха свалени три безпилотни летателни апарата, които паднаха, без да повредят никакви обекти. Останките ще бъдат изпратени за изследване", е заявил източникът.

Той е отбелязал, че по предварителни данни няма пострадали в резултат на инцидента. В момента на място са органите на реда.

Губернаторът на Московска област Андрей Воробьов е уточнил, че два безпилотни летателни апарата са паднали в село Калининец в Наро-Фомински район. "Днес около 05.30 и 05.50 ч. при заход към складовете на една от военните части в резултат на военно противопоставяне паднаха два авиационни апарата. Фрагментите са открити, няма щети и пострадали“, е заявил той в канала си в Telegram.

Воробьов е добавил, че в момента тече оглед, територията е отцепена. "Моля жителите да запазят спокойствие“, е призовал той.