В германските ще се появят двуместни така наречени "купета за целувки“.

Понастоящем високоскоростните междуградски влакове (ICE) в Германия имат основно вагони с общи места или купета с шест места. А сега Deutsche Bahn обяви въвеждането на нови затворени двуместни купета с дължина 2 м и ширина 70 см, пише BILD, като добавя, че медиите вече са нарекли такива купета "купета за целувки“.

"В момента разработваме нови концепции за купе за ICE в съотношение 1:1. Те ​​ще позволят провеждането на лични и поверителни разговори в спокойна среда. В момента тестваме такива купета на групи пътници“, разкри  членът на борда на директорите на Deutsche Bahn Михаел Петерсон.

На 20 април стана известно, че ще бъде забранено пушенето на марихуана на германските гари. Deutsche Bahn ще забрани пушенето на канабис на гарите, включително на пероните, където има зони за пушене на цигари. Говорител на компанията каза: "Основавайки се на законодателството срещу употребата на канабис през деня в пешеходни зони или около училища и детски площадки, ние искаме да защитим нашите пътници, особено деца и млади хора, на нашите гари. Ето защо ще забраним изцяло употребата на канабис на нашите гари“.