За Въоръжените сили на Руската федерация се създава нова система за управление на артилерийския огън, която значително ще увеличи скоростта на предаване на целеуказания, предава РИА Новости, като се позовава на съобщение от Министерството на отбраната в Москва.

Руският военен министър Сергей Шойгу е проверил изпълнението на инструкциите за разработване на роботизирани системи, модерни оръжейни системи, както и осигуряването на военен персонал, като вземе предвид опита от войната в Украйна. На Шойгу са представени повече от 30 перспективни образци оръжие, военна, специална техника и военно-техническо оборудване.

"Генералът от армията Сергей Шойгу бе информиран за разработването на обещаваща система за автоматизация на управлението на артилерийския огън, която ни позволява значително да увеличим скоростта на предаване на целеуказанията на артилерийските екипажи“, се казва в разпространеното от министерството съобщение.

В текста се допълва, че на Шойгу са представени техника и имущество за осигуряване на препитанието и организацията на бита на военнослужещите, които вече са преминали изпитателна експлоатация в боевете в Украйна и са показали своята актуалност.