Автомобил се е взривил на Коровинското шосе в района Западно Дегунино на Москва. Пострадал е управляващият собственик на колата. Както пише ТАСС шофьорът е бил бивш служител на СБУ на Украйна Василий Прозоров. Той е ранен.

"Московската прокуратура наблюдава разследването на обстоятелствата около инцидента на Коровинското шосе, в резултат на който е повреден автомобил и е ранен собственикът му“, съобщиха от прокуратурата. Междуокръжният прокурор на Тимирязевски Алексей Дудкин работи на място.

Според източник на РЕН ТВ собственикът на взривената Toyota Land Cruiser Prado е бившият служител на СБУ на Украйна Василий Прозоров. Според канала преди около година вече е бил планиран опит за убийство на Василий Прозоров, но той е бил предотвратен от специалните служби.

"Сега е установено, че собственикът на взривената Toyota Land Cruiser Prado е бивш служител на СБУ, който се е преместил в Русия преди началото на СВО. В резултат на експлозията той е ранен“, потвърдиха за ТАСС от оперативните служби.