Министерството на отбраната на Русия открива на 1 май изложба на трофейна техника, пленена на фронта в Украйна. Сред "експонатите“ обещават  бойни машини на пехотата Marder и Bradley, както и танкове германско производство Leopard, предава ТАСС, като се позовава на военното ведомство в Москва.

"Министерството на отбраната на Русия организира изложба на пленени оръжия и военна техника, заловени от руски военнослужещи по време на специалната военна операция. Повече от 30 образци военна техника, произведени в 12 страни, включително САЩ, Великобритания, Германия и Франция, Турция, Швеция, Чехословакия, Южна Африка, Финландия, Австралия, Австрия и Украйна, ще бъдат представени на посетителите. Гостите на събитието ще могат да се запознаят с танка Leopard и бойна машина на пехотата (БМП) Marder германско производство, американската машина Bradley, шведската CV90, френскатаAMX-10RC и много други експонати“, става ясно от разпространеното съобщение.

Изложбата ще бъде открита на 1 май и ще продължи един месец. Ще бъдат представени и образци стрелково оръжие на различни армии, документи, карти, "идеологическа литература“ и оборудване на украински военнослужещи. "За удобство на посетителите тук ще бъдат поставени информационни щандове с данни за западните страни производителки, техническите характеристики на машините, мястото и обстоятелствата на изземването на техниката от руски военнослужещи“, допълва агенцията.