Властите в Киев са били предварително предупредени за "набезите“ на Легиона "Свобода за Русия" и Руския доброволчески корпус в граничната Белгородска област на Руската федерация, разкри източник от украинската отбрана пред американската телевизия CNN.

"В Украйна международните бойци се координират от разузнаването на отбраната. Що се отнася до тази конкретна операция [в Белгородска област], тя беше извън Украйна, но Украйна беше предупредена за намеренията“, поясни събеседникът на медията.

Биещи се на страната на Украйна руснаци поеха отговорност за нападение по-рано тази седмица в Белгородската област на Русия, която граничи със Североизточна Украйна.

Следственият комитет на Русия обяви разследване на атаката, като заяви, че "жилищни и административни сгради и гражданска инфраструктура са били подложени на минометен и артилерийски обстрел. В резултат на тези престъпни действия няколко цивилни бяха ранени“.

През нощта срещу сряда някои райони в областта бяха ударени с безпилотни летателни апарати, в резултат на което девет души са били хоспитализирани, според информация на губернатора Вячеслав Гладков.