Изборният процес за първия тур на местните избори в Герция е в ход, като гражданите ще гласуват до 19:00 часа (съвпада с българското лреме), за да изберат новата общинска и областна власт, пише Kathimerini.   

Веднага след затварянето на избирателните секции ще започне и обявяването на резултатите, около 21:00 ч. се очакват и първите, а в 22:30 ч. първата оценка на от тях.

Към 17:30 часа участието на гражданите в местните избори достигна 44,6 % в територията, което съответства пропорционално на 4 360 000 избиратели.

Според последните проучвания на общественото мнение, първите след двойните избори, а също и след природните бедствия, които не доведоха до особен спад в подкрепата за Нова демокрация, опасността за господството на Нова демокрация идва от трима дисиденти в регионите на Йонийските острови, Пелопонес и Западна Македония, писа по-рано атинското издание. Не е известно и как скорошните наводнения ще се отразят на кандидатурата на действащия консервативен губернатор на Тесалия Костас Агорастос, който допреди месец изглеждаше кандидат за четвърти мандат.