Кремъл изпраща във войната срещу Украйна личен състав от Тихоокеанския флот на Руската федерация, както и 11-та армия от ВВС и силите за ПВО. Това обявиха от Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на Украйна, съобщава Укринформ.

Москва прибягва до подобни действия, за да попълни безвъзвратни загуби на войски, които  понася в хода на боевете в Украйна, както и да окомплектова нови военни части.

Според данни на ГРУ преди това тези военни части не са участвали пряко във военни действия срещу Украйна.

Установено е, че по решение на командващия Тихоокеанския флот на Руската федерация Виктор Лийна ротациите в Сирия са напълно прекратени, целият личен състав заминава за зоната на бойните действия на територията на Украйна. Става въпрос за 2000 военнослужещи от Приморския и Камчатския край.

Около 400 военнослужещи от дислоцираните в Хабаровския край военни части на 11-та армия ще се присъединят към 155-а и 40-а бригада на морската пехота, които воюват в Украйна и са некомплектовани поради значителни загуби.

Част от личния състав от военните части на Далечния изток на Русия ще се включи в новата мотострелкова бригада, която се формира във Воронеж.