На границата с Украйна, в село Тьоткино (Курска област на РФ), се изпращат елитни разузнавателни части, подчинени на руското ГРУ, за извършване на диверсии, предава пресслужбата на Центъра за национална съпротива на Украйна, цитирана от Украинская правда.

"Специалните сили са пристигнали в Курска област в Русия за извършване на диверсионни и контрадиверсионни мерки по границата с Украйна, както и за повдигане на духа на руските войски“.

"На границата с Украйна, в гр. Тьоткино, Курска област на Руската федерация, е заснето разполагането на елитни части, подчинени на руското ГРУ.  

По-специално, според центъра, там са пристигнали групи със специално предназначение от 3 отделни гвардейски бригади със специално предназначение (Толиати, Самарска област) и 22 отделни гвардейски бригади със специално предназначение (Степови, Ростовска област).

Според ЦНС“ основните задачи на подразделенията са: контрадиверсионна дейност в граничната полоса след успешни партизански операции, провеждане на диверсии и повдигане на морала на деморализирани части на руските въоръжени сили по границата“.