Бившият командващ на Обединеното командване на британските сили сър Ричард Барънс коментира пред Sky News решението на Обединеното кралство да предостави на Украйна ракети с голям обсег Storm Shadow и последвалият отговор на Русия.

"Не трябва да се тревожим особено, защото няма почти никакви изгледи това дарение на ракети Storm Shadow да доведе до руски ракетни атаки срещу Лондон например“, е заявил той.

"Това може да се прояви като кибератаки или намеса в социалните медии, но наистина Русия е против тези ракети да бъдат предадени на Украйна, защото знаят, че това поставя всеки квадратен инч от Украйна, който Русия заема, в обсега на 500 килограма високо експлозивно вещество, прикрепено към наистина ефективна ракета, това е много трудно да се свали. Това никога не се е случвало преди" е заявил той.

"И една от причините, поради които "посочват с пръст" Обединеното кралство за това, е, че не искат други страни да последват примера им. И разбира се, ние искаме други страни да последват примера.“