Доналд Тръмп започна да продава библии, докато бърза да се върне в Белия дом, пише Associated Press.

Концепцията за Библията, покрита с американското знаме, както и одобрението на предишния президент на текста, който християните смятат за свещен, предизвиква безпокойство сред религиозните кръгове в САЩ.

Освен това повдигна въпроси относно мотивите на Тръмп, тъй като той се озова в средата на няколко скъпи съдебни битки.

Тръмп, който е фаворит на републиканците за президентските избори в САЩ, пусна във вторник видео в своята платформа Truth Social, призовавайки поддръжниците си да купят "Бог да благослови Библията на Америка", която е вдъхновена от патриотичната балада на кънтри певеца Лий Грийнууд. Тръмп излиза на сцената с песента на всяка своя политическа проява.

"Честита Страстна седмица! Нека накараме Америка да се моли отново. Докато наближаваме Разпети петък и Великден, насърчавам ви да вземете копие от Библията "Бог да благослови САЩ", написа Тръмп, насочвайки поддръжниците си към уебсайт, продаващ библии за 59,99 долара.

Доналд Тръмп твърди, че изданието съдържа "Библията на крал Джеймс" (английският официален превод на Библията) и "също така включва документи на Бащите основатели на Съединените американски щати [sic]".

Новата му търговска стратегия предизвика вълна от недоволство и коментари, че "Библиите на Тръмп се подиграват с християнството".